Laserontharing

- Geregistreerd bij de ANBOS elektrisch ontharen/laser
- Erkend bij zorgverzekeraars
- Verlichte nascholing om de drie jaar

Opleiding

- Voortgezette Opleiding Schoonheidsverzorging
- Opleiding ontharingstechnieken

Overbeharing

Ongewenste haargroei is in het dagelijkse leven voor veel mensen een groot probleem.
Door scheren, plukken, epileren en harsen trachten we haargroei te behandelen. Met de moderne laser technologie is het nu mogelijk haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.Al jarenlang behandel ik overbeharing door middel van elektrische epilatie, een effectieve methode om ongewenste haargroei te reduceren. Afhankelijk van plaats en omvang kan de behandeltijd variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

Voor grote oppervlakken als benen, armen, oksels en bikinilijn is elektrisch ontharen een langdurige behandeling, vooral als er sprake is van een dichte beharing. Scheren, harsen en ontharingscrème zijn een tijdelijke oplossing, die echter vaak tot ingegroeide haren kunnen leiden.
Sinds enige tijd bestaat er een nieuwe methode die onthaart door middel van licht, bekend geworden als ‘laserontharing’. Met de moderne lasertechnologie is het nu mogelijk om haargroei te reduceren zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Hoe werkt het?

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het haarzakje. Het pigment in de huid- en haarcellen absorbeert deze lichtstraal. Op het moment dat het licht met het haarzakje in aanraking komt, wordt het pigment in het haar verhit en de haarwortel vernietigd. Om schade aan de huid te voorkomen gaat het laserlicht door een speciale scanner met waterkoelsysteem.
Dit koelsysteem houdt de bovenlaag van de huid koel, beschermt de huid en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling. Vanaf ongeveer twee weken na de behandeling kunnen de haren los gaan zitten en uitvallen.

Lightsheer laserdiode

Bij de laserbehandeling gebruik ik de lightsheer laser. Dit apparaat is mijns inziens op dit moment het meest geschikte laserapparaat. Het is een moderne diodelaser, speciaal ontwikkeld voor het permanent ontharen met de beste en snelste resultaten; zonder bijwerkingen.Hoe groeit het haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijktijd groeien. De haargroei maakt verschillende fasen door:
Groeifase (anagene fase)
Regressieve fase (overgangsfase)
Rustfase (telogene fase)

De duur van de fase is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het lichaamsgebied.
Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt het haar in de rustfase en zal uitvallen, waarna de groei opnieuw begint.
Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld.

Hoeveel behandelingen hebt u nodig?

Voor een permanent resultaat van de ontharing moet het gebied meerdere keren worden behandeld. In de regel minimaal drie en gemiddeld vijf behandelingen.
De behandelingstijd varieert van ongeveer 15 minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Uit de behandelde haarfollikels zullen geen nieuwe haren meer groeien. Een volledige garantie dat u geen haren meer zult krijgen kan echter niet worden gegeven. In een enkel geval kunnen donsharen zich onder invoed van hormonen, medicatie of irritatie ontwikkelen tot volwassen haren. Deze haren kunnen goed worden verwijderd. U ontwikkelt namelijk geen nieuwe haarfollikels gedurende uw leven.Is het pijnlijk?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel geconstateerd, te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten: een licht pijnlijk gevoel.
De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen. Na de behandeling ziet de huid wat rood, zoals na zonnebrand. De huid kan wat zwelling vertonen. Dit is echter volledig afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, na ongeveer 12 tot 24 uur. U kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Laserbehandeling is mogelijk bij overbeharing op het gezicht, benen, armen, borst, rug, oksels en de bikinilijn. Belangrijk is dat de huid niet te donker of door de zon gebruind is, de haren mogen niet te dun, lichtblond rossig of wit zijn.
De energie die vrijkomt, zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haren. Bij deze haren is geen pigment aanwezig, en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op.
Wel moet u zich ervan bewust zijn dat warmte kan leiden tot kleine pigmentverschuivingen,
wat veelal gebeurt bij de huid gekleurd door zon of zonnebank. De pigmentverschuivingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen vanzelf.

Voorbereiding en nabehandeling

Vanaf vijf weken voor het begin van de laserbehandeling zijn epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen af te raden. U moet 48 uur voor de behandeling het te behandelen gebied zorgvuldig scheren. Verder is het niet aan te bevelen vanaf vijf weken voor de behandeling in de zon of op de zonnebank te gaan liggen. Na de behandeling adviseren wij gedurende vijf weken niet te zonnen.

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraars?

Op medische indicatie wordt overbeharing in het gelaat in bepaalde gevallen vergoed. Voor details van de vergoeding moet u de polisvoorwaarden van uw eigen zorgverzekeraar raadplegen.

De voordelen samengevat

- Snel, minder pijnlijk;
- Behandeling van grotere oppervlakken eenvoudiger;
- Niet meer scheren en/of harsen.

Werkwijze

U maakt een telefonische afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. In zo’n gesprek stel ik een aantal vragen die belangrijk zijn alvorens de behandeling start. Er wordt gekeken of u bepaalde medicijnen gebruikt die van invloed kunnen zijn op de laserbehandeling en er wordt gekeken naar uw huidtype en haarkleur. Mocht u toch nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op.

Prijsindicatie (per behandeling)

Bovenlip: € 85,50
Bikinilijn vanaf: € 170,00
Oksels: € 150,00 Nu aanbieding: € 125,00